kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 751]

Gofry na musie brzoskwiniowym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na pyszne gofry. Przygotowane na musie z brzoskwiń z puszki. Polecam na śniadanie lub kolację.

Gofry na musie brzoskwiniowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gofry na musie brzoskwiniowym

 

  • 4 połówki brzoskwiń z puszki
  • 2 jajka
  • 12 łyżek z czubkiem mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka oleju
  • olej do pieczenia gofrów

Sposób przygotowania:

Gofry na musie brzoskwiniowym
Brzoskwinie przekładamy do wysokiego pojemnika i blendujemy na mus. Wybijamy jajka i blendujemy ponownie. Masę przelewamy do miski i wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz wlewamy olej, miksujemy.

Gofrownice rozgrzewamy i smarujemy olejem, kładziemy łyżką porcje ciasta i pieczemy z obu stron na rumiany kolor. Upieczone przekładamy np. metalową kratkę do lekkiego ostudzenia. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Gofry na musie brzoskwiniowym
Brzoskwinie w wysokim pojemniku blendujemy na gładki mus.
Gofry na musie brzoskwiniowym
Do musu brzoskwiniowego dokładamy wybite jajka i blendujemy.
Gofry na musie brzoskwiniowym
Mąkę i proszek oraz olej dokładamy do musu brzoskwiniowego.
Gofry na musie brzoskwiniowym
Na rozgrzanej gofrownicy pieczemy gofry.