Sposób przygotowania:
Kolorowy koktajl owocowyWarstwa żółta
Pomarańczę, brzoskwinie, mango obrać. Pokroić na kawałki, włożyć do miksera, dodać wydrążone ziarenka z laski wanilii, zmiksować.
ETAP 2:
Do zmiksowanych owoców wsypać nasiona chia, wymieszać. W razie potrzeby dosłodzić syropem z agawy lub miodem.
Warstwa czerwona
Banana obrać ze skórki, pokroić na kawałki, dodać umyte truskawki i maliny, wlać sok z pomarańczy, zmiksować.
Warstwa zielona
Banany, kiwi i awokado obrać, pokroić, wsypać do blendera, zmiksować, doprawić do smaku miodem.
Warstwa biała
Banana obrać, pokroić, dodać orzechy nerkowca i wydrążone ziarenka z laski wanilii zmiksować, wymieszać z jogurtem, dosłodzić do smaku syropem z agawy.
Do wysokich szklaneczek najlepiej łyżką nalewać warstwy koktajlu tak aby kolory się nie pomieszały.
Wierzch koktajlu ozdobić owocami.
SylaUla