kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Gofry na serku twarogowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszne i chrupiące gofry, przygotowane na serku twarogowym. Super smakują posypane tylko cukrem pudrem. Polecam.

Gofry na serku twarogowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gofry na serku twarogowym

 

  • 25 dag serka twarogowego
  • 2 jajka
  • 6 łyżek mleka
  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżki oleju
  • 8 łyżek z czubkiem mąki pszennej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • olej do gofrownicy
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Gofry na serku twarogowym
Serek twarogowy, wybite jajka i cukier wkładamy do miski i dolewamy olej oraz mleko. Wszystko razem miksujemy. Mąkę i proszek do pieczenia przesiewany przez sitko i wsypujemy do miski z ciastem.
Miksujemy lub mieszamy łyżką. Ciasto musi być gęste.
Gofrownice rozgrzewamy i smarujemy olejem. Nakładamy łyżką porcje ciasta i pieczemy z obu stron na rumiany kolor. Przekładamy na metalową kratkę.
Lekko ostudzone posypujemy cukrem pudrem.
Gofry na serku twarogowym
Do miski wkładamy serek twarogowy, cukier, wybite jajka.
Gofry na serku twarogowym
Następnie do miski wlewamy mleko i olej.
Gofry na serku twarogowym
Do ciasta wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
Gofry na serku twarogowym
Na rozgrzaną gofrownice kładziemy porcje ciasta.