Sposób przygotowania:
Gofry na serku twarogowym
Serek twarogowy, wybite jajka i cukier wkładamy do miski i dolewamy olej oraz mleko. Wszystko razem miksujemy. Mąkę i proszek do pieczenia przesiewany przez sitko i wsypujemy do miski z ciastem.
Miksujemy lub mieszamy łyżką. Ciasto musi być gęste.
Gofrownice rozgrzewamy i smarujemy olejem. Nakładamy łyżką porcje ciasta i pieczemy z obu stron na rumiany kolor. Przekładamy na metalową kratkę.
Lekko ostudzone posypujemy cukrem pudrem.
Miksujemy lub mieszamy łyżką. Ciasto musi być gęste.
Gofrownice rozgrzewamy i smarujemy olejem. Nakładamy łyżką porcje ciasta i pieczemy z obu stron na rumiany kolor. Przekładamy na metalową kratkę.
Lekko ostudzone posypujemy cukrem pudrem.