Sposób przygotowania:
Cynamonowe ciasteczka z czekoladą i bakaliamiCzekolada i bakalie:
Czekoladę i bakalie należy posiekać, ale nie na drobno.
Masa:
Masło i cukier należy utrzeć do białości, a następnie połączyć z jajkiem.
Do masy (miksując na wolnych obrotach) wsypać mąkę wymieszaną z cynamonem, proszkiem do pieczenia oraz sodą.
Na końcu wmieszać czekoladę, orzechy i suszone owoce.
Formowanie:
Z powstałej masy należy uformować kulki wielkością przypominające niewielki orzech włoski.
Każdą kuleczkę (nie spłaszczać!) ze sporymi odstępami umieścić na blasze wysłanej papierem do pieczenia.
Pieczenie:
Ciasteczka wstawić do rozgrzanego (!) piekarnika i piec w rozgrzanym przez 11-12 minut w temperaturze 180 stopni.
(Ciastka po upieczeniu będą miękkie, ale podczas stygnięcia staną się kruche.)
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2
mocsłodkości