Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Gofry na słono

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Gofry inaczej czyli szybka i smaczna przekąska na ciepło

Gofry na słono Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gofry na słono

 

Sposób przygotowania:

Gofry na słono
Paprykę pokroić w małą kostkę , żółty ser zetrzeć na tarce a cebulkę drobno posiekać.Margarynę roztopić i ostawić do ostygnięcia. Mąkę przesiać do miski dodać cukier , sól, żółtko zimną margarynę i mleko - wszystko zmiksować do połączenia się składników. Białko ubić na sztywną pianę i połączyć z ciastem. Na końcu doprawiamy do smaku pieprzem , pieprzem ziołowym , gyrosem i dodajemy ser , paprykę i cebulkę - mieszamy do połączenia się składników. Gofrownicę rozgrzewamy na najwyższą moc i kładziemy po 1-2 łyżkach ciasta - smażymy na złoty kolor.
Gofry na słono
Paprykę kroimy w kostkę cebulkę siekamy ser ścieramy na tarce
Gofry na słono
Mąkę mleko rozpuszczoną margarynę żółtko mieszamy i na końcu mieszamy z ubitym białkiem
Gofry na słono
Do ciasta dodajemy paprykę ser cebulkę i przyprawiamy
Gofry na słono
Całość mieszamy do połączenia się składników i smażymy w gofrownicy