slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 912]

Gofry owsiano-kukurydziane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszne i chrupiące gofry. Ich bazą są płatki owsiane-dzięki temu gofry są sycące, dodadzą energii na cały dzień. Najlepiej smakują w towarzystwie owoców. Polecam na słodkie śniadanie lub podwieczorek.

Gofry owsiano-kukurydziane

Składniki:

Gofry owsiano-kukurydziane

 

Sposób przygotowania:

Gofry owsiano-kukurydziane
Płatki owsiane zalewamy mlekiem i odstawiamy na ok. 15 minut aby napęczniały. Gdy płatki owsiane wchłoną mleko, dodajemy jajko, olej, cukier waniliowy, mąkę kukurydzianą oraz proszek do pieczenia i mieszamy dokładnie. Rozgrzewamy gofrownicę i pieczemy na niej rumiane gofry. Podajemy z ulubionymi dodatkami.