Sposób przygotowania:
Kokosowe gofry z sosem borówkowym i lodamiETAP 1
BORÓWKOWY SOS
Borówkę przekładamy do garnka. Dodajemy do niej cukier. Całość stawiamy na ogniu i podgrzewamy do momentu jak owoce zmiękną i puszczą sok. Gotowy sos zdejmujemy z ognia i studzimy
ETAP 2
KOKOSOWE GOFRY:
Masło rozpuszczamy i studzimy.
ETAP 3
Do miski przekładamy składniki ciasta, czyli: mleko, mąkę, wiórki kokosowe, jajka, proszek do pieczenia, cukier, cukier waniliowy oraz przestudzone masło.
ETAP 4
Składniki miksujemy do uzyskania jednolitego ciasta.
ETAP 5
Między czasie rozgrzewamy gofrownicę. Na rozgrzaną wylewamy porcje ciasta. Gofry pieczemy do zrumienienia. Gotowe studzimy na kratce.
Przestudzone porcjujemy na talerze. Na każdy wykładamy gałkę lodu. Lód polewamy borówkowym sosem. Tak przygotowany deser dowolnie dekorujemy i od razu podajemy.
SylaUla
gusia1000