Sposób przygotowania:
Gofry z jabłuszkami
Mąkę przesiać do wysokiego naczynia i na sucho wymieszać z cukrem, solą i proszkiem do pieczenia, dodać do suchych składników rozpuszczoną i przestudzoną margarynę, jajka oraz mleko. Najlepiej mikserem ubić gładkie ciasto, ubijać kilka minut do uzyskania pęcherzyków powietrza.Nagrzać w między czasie gofrownicę i smażyć kolejno gofry około 8 min każdy. Gorące gofry odstawić na stojąco najlepiej na kratce ja swoje wstawiam między rusza od grilla w mikrofali. Jabłka obrać i pokroić w kostkę na patelni rozpuścić cukier z wodą i dodać do niego pokrojone jabłka, delikatnie potrząsając patelnia smażyć kilka minut, aż jabłka zmiękną na koniec wymieszać z cynamonem.ewentualnie posypać jeszcze dodatkowo cukrem pudrem.
Beatris
edytaha
iziona
Dzięki temu nie zaparują i pozostają chrupiące.
edytaha
Iwonko, wiedziałam o tym, tylko szukałam metody jak te gofry postawić w pionie. Nie przyszło mi do głowy, żeby sięgnąć do mikrofalówki. Twój patent jest genialny :)
iziona
Ja też wpadłam na to przypadkiem bo zawsze kombinowałam i opierałam o wszystko co można było oprzeć. Moja znajoma ma do tego celu coś co wygląda jak suszarka do naczyń to dopiero fajna sprawa:)
edytaha