rozwodka01

rozwodka01

Szef Kuchni
[Przepisów: 105]

Gofry z mąki gryczanej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczne goferki dla uczulonych na gluten i mleko krowie

Gofry z mąki gryczanej

Składniki:

Gofry z mąki gryczanej

 

  • szklanka mąki gryczanej
  • 2 żółtka
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżki cukru
  • 1/3 szklanki mleka sojowego
  • 1/2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Gofry z mąki gryczanej
Ucieramy żółtka z cukrem na puszystą masę. Mąkę gryczaną mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy, a następnie wlewamy wodę i oliwę. Wszystko ze sobą miksujemy na jednolitą masę. Z ciasta pieczemy gofry i podajemy z musem jabłkowym.

Tagi:

gofry desery