Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Gofry żytnio-pszenne z dżemem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybko i smacznie można wyczarować pyszne, puszyste gofry. A gdy się je poda z domowym dżemem, poezja.

Gofry żytnio-pszenne z dżemem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gofry żytnio-pszenne z dżemem

 

 

  • posypka:
  • garść tartych orzechów
  • dżem jabłkowy
  • łyżka suszonej żurawiny
  • łyżka kokosu

Sposób przygotowania:

Gofry żytnio-pszenne z dżemem
Oddzielamy białka i ubijamy je na sztywną pianę. Do miski nasypujemy mąkę, proszek i cukier. Dodajemy mokre składniki,mieszamy. Dodajemy łyżką ubite białko. Delikatnie mieszamy. Rozgrzewamy gofrownicę, smarujemy masłem, nalewamy ciasto. Gofry smarujemy dżemem, posypujemy orzechami, żurawiną, kokosem. Smacznego.
Gofry żytnio-pszenne z dżemem
Etap 1 - ubijamy białka na sztywną piankę
Gofry żytnio-pszenne z dżemem
Etap 2 -mieszamy suche składniki w jednej misce
Gofry żytnio-pszenne z dżemem
Etap 3 - dodajemy mokre składniki i miksujemy
Gofry żytnio-pszenne z dżemem
Etap 4 dodajemy białko składniki i mieszamy łyżką