Sposób przygotowania:
Kotlet cielęcy Eli z ryżemprzygotowanie ryżu
Boczek pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć boczek. Boczek wyjąć łyżką cedzakową.
przygotowanie ryżu cd
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Cebulę obrać z łupinek, pokroić w kostkę i usmażyć na tłuszczu z boczku.
Na patelnię z cebulą dodać boczek i ryż. Doprawić wszystko solą, pieprzem i przesmażyć.
przygotowanie kotletów
Kotlety opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Naciąć brzeg z tłuszczem i rozbić kotlety tłuczkiem.
przygotowanie kotletów cd
Kotlety oprószyć solą i pieprzem. Rozgrzać patelnię grillową, posmarować olejem i usmażyć kotlety z obu stron na rumiano. Kotlety podawać z ryżem. Smacznego!
Ja podałam jeszcze do dania fasolkę szparagową z boczkiem.
gusia1000