VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Gołąbki bez zawijania w kapuścianym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 20

Błyskawiczne gołąbki bez zawijania w kapuścianym pomidorowym sosie. Młode warzywa sprawiają że danie jest niezwykle apetyczne i szybkie w przygotowaniu.

Gołąbki bez zawijania w kapuścianym sosie

Składniki:

Gołąbki bez zawijania w kapuścianym sosie

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki bez zawijania w kapuścianym sosie

ETAP 1:

Gołąbki bez zawijania w kapuścianym sosie
Kapustę szatkujemy bardzo drobno, dzielimy na dwie części

Młodą kapustę bardzo drobno szatkujemy. Dzielimy na dwie części.

ETAP 2:

Gołąbki bez zawijania w kapuścianym sosie
Przygotowanie oraz obsmażenie mięsnych gołąbków

W misce wyrabiamy mielone mięso z jajkiem, bułką tartą, połową kapusty, cebulą i przyprawami – solą, pieprzem i chilli. Formujemy kulki. Każdego kotleta obtaczamy w mące tworząc stożek. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.

ETAP 3:

Gołąbki bez zawijania w kapuścianym sosie
Przygotowanie kapuścianego sosu. Ten z młodej kapusty jest pyszny.

Drugą część kapusty przekładamy do garnka. Dokładamy obraną i pokrojoną w pół plasterki marchewkę i pietruszkę. Dolewamy odrobinę wody, przyprawiamy solą i pieprzem.

Dusimy na wolnym ogniu. Do kapusty dokładamy przesmażone mięso. Całość zalewamy wodą wymieszaną z koncentratem pomidorowym. Dusimy na wolnym ogniu ok. 30 minut od czasu do czasu mieszając.

Gdy wyparuje nam woda możemy delikatnie podlać.


Tagi:

danie mięso