Sposób przygotowania:
Gołąbki bez zawijania superbaby4
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i przekładamy do sitka aby ociekł. Umytą kapustę bardzo drobno szatkujemy, a następnie odciskamy w dłoniach z nadmiaru wody.
Cebulę drobno szatkujemy w kostkę i smażmy na złoty kolor na oleju roślinnym. W osobnej misce mieszamy mięso mielone z kapustą i pozostałymi składnikami: kaszą manną i ugotowanym, zimnym ryżem. Całość doprawiamy tymiankiem, solą i pieprzem.
Do "gołąbków " wbijamy jajko i dokładnie wyrabiamy dłońmi, aby wszystkie składniki dokładnie się wymieszały i połączyły. Dodajemy wystudzoną cebulkę.
Formujemy gołąbki. Smażymy na oleju z każdej strony, aż się przyrumienią i przekładamy do rondla.
200 ml bulionu mieszamy z domowym przecierem pomidorowym i zalewamy nimi gołąbki. Całość dusimy pod przykryciem na bardzo małym ogniu ogniu około 15 minut. Sos można też nieco doprawić pieprzem oraz tymiankiem i odrobiną cukru.
Cebulę drobno szatkujemy w kostkę i smażmy na złoty kolor na oleju roślinnym. W osobnej misce mieszamy mięso mielone z kapustą i pozostałymi składnikami: kaszą manną i ugotowanym, zimnym ryżem. Całość doprawiamy tymiankiem, solą i pieprzem.
Do "gołąbków " wbijamy jajko i dokładnie wyrabiamy dłońmi, aby wszystkie składniki dokładnie się wymieszały i połączyły. Dodajemy wystudzoną cebulkę.
Formujemy gołąbki. Smażymy na oleju z każdej strony, aż się przyrumienią i przekładamy do rondla.
200 ml bulionu mieszamy z domowym przecierem pomidorowym i zalewamy nimi gołąbki. Całość dusimy pod przykryciem na bardzo małym ogniu ogniu około 15 minut. Sos można też nieco doprawić pieprzem oraz tymiankiem i odrobiną cukru.