Sposób przygotowania:
Gołąbki w botwince z sosem chrzanowym
Liście botwinki zblanszować w lekko osolonym wrzątku. Ryż wymieszać z mięsem mielonym, doprawić sola i pieprzem. Na każdy liść nałożyć łyżkę farszu i zwinąć jak gołąbki. Gołąbki ułożyć w głębokiej patelni lub rondelku i wlać zalać bulionem. Całość dusić pod przykryciem ok 30 minut. Podaje te gołąbki z sosem zrobionym z jogurtu naturalnego wymieszanego z chrzanem, doprawionego solą.
![Gołąbki w botwince z sosem chrzanowym Gołąbki w botwince z sosem chrzanowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/golabki-w-botwince-z-sosem-chrzanowym-285483.jpg)
![Gołąbki w botwince z sosem chrzanowym Gołąbki w botwince z sosem chrzanowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/golabki-w-botwince-z-sosem-chrzanowym-285484.jpg)
![Gołąbki w botwince z sosem chrzanowym Gołąbki w botwince z sosem chrzanowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/golabki-w-botwince-z-sosem-chrzanowym-285485.jpg)
![Gołąbki w botwince z sosem chrzanowym Gołąbki w botwince z sosem chrzanowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/golabki-w-botwince-z-sosem-chrzanowym-285486.jpg)