Sposób przygotowania:
Domowe Gołąbki Mniam
Wstawiamy kapustę , wycinając z niej środek NIE WOLNO WYLEWAĆ WODY OD KAPUSTY :) przyda nam sie póżniej Wstawiamy ryz do lekko osolonej wody. Zdejmujemy liście z naszej kapusty, gdy ostygną ścinamy końcówkę by nam się lepiej zawijało gołąbki . Ryż po ostygnięciu mieszamy z mielonym cebula
i przyprawiamy. Zawijamy nasze gołąbki. gdy zostaną nam liście ja zawsze robię tak ; wlewam odrobinę tłuszczu i na to kładę pozostałe rozwalające się liście kapusty a na wierzch układam gołąbki. Następnie wrzucam pokruszona kostkę rosołową do patelni/ brytfanny pomiędzy gołąbki .Oczywiście długo muszą się podsmażać . Gdy zacznie nasza kapusta spod gołąbków się przypalać dolewamy wody od kapusty ... Między czasie dokładając przecieru pomidorowego pomiędzy gołąbki i trochę kładąc na nie. Odrobina cukru na każdego gołąbka spowoduje ze nam sie szybciej zrobi miękka kapusta . i zostawiamy gołąbki na ogniu do momentu az będą odpowiednio miękkie .
luna
dzastina
ana9