Sposób przygotowania:
Gołąbki z kaszą gryczaną niepaloną
Kaszę ugotować w osolonej wodzie.
Gotować na małym ogniu do momentu wchłonięcia wody przez kaszę.
Do ugotowanej ciepłej kaszy dodać pozostałe składniki (łącznie z mięsem), dokładnie wymieszać.
Kapustę włożyć do garnka z gorącą wodą i parzyć skrawając poszczególne liście kapusty.
Wyjmować z wody, ściąć zgrubienia.
Na każdy liść nakładać porcje farszu,(ilość farszu zależy od wielkości liścia).
Gołąbki ułożyć w garnku na 2 większych liściach i zalać litrem soku pomidorowego,dodając śmietanę 30 % oraz 2 kostki rosołowe rozpuszczone w 1/2 szkl. gorącej wody.
Gotować do miękkości kapusty.
Podawać z ugotowanymi ziemniaczkami lub pieczywem.
Gotować na małym ogniu do momentu wchłonięcia wody przez kaszę.
Do ugotowanej ciepłej kaszy dodać pozostałe składniki (łącznie z mięsem), dokładnie wymieszać.
Kapustę włożyć do garnka z gorącą wodą i parzyć skrawając poszczególne liście kapusty.
Wyjmować z wody, ściąć zgrubienia.
Na każdy liść nakładać porcje farszu,(ilość farszu zależy od wielkości liścia).
Gołąbki ułożyć w garnku na 2 większych liściach i zalać litrem soku pomidorowego,dodając śmietanę 30 % oraz 2 kostki rosołowe rozpuszczone w 1/2 szkl. gorącej wody.
Gotować do miękkości kapusty.
Podawać z ugotowanymi ziemniaczkami lub pieczywem.
ciasteczka
BozenaMatuszczyk
Miło mi dziękuję.;)
lukrowanepierniczki
BozenaMatuszczyk