Sposób przygotowania:
Schab duszony w kawałkach z cebuląETAP 1:
Schab pokroić w kostkę i obsmażyć na oleju na rumiano. Przełożyć do garnka. Na patelni po mięsie przesmażyć pokrojoną drobno cebulę i dodać do mięsa. Wlać rosół. Jeśli płynu będzie mało dolać jeszcze trochę wody. Dodać natkę pietruszki i koperku oraz majeranek, listek i ziele angielskie. Doprawić solą i pieprzem. Dusić do miękkości.
Pod koniec duszenia dolać śmietanę. Można zagęścić mąką ziemniaczaną rozrobiona w odrobinie zimnej wody.
![Schab duszony w kawałkach z cebulą Schab duszony w kawałkach z cebulą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-duszony-w-kawalkach-z-cebula-546500.jpg)
![Schab duszony w kawałkach z cebulą Schab duszony w kawałkach z cebulą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-duszony-w-kawalkach-z-cebula-546501.jpg)
![Schab duszony w kawałkach z cebulą Schab duszony w kawałkach z cebulą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-duszony-w-kawalkach-z-cebula-546502.jpg)
![Schab duszony w kawałkach z cebulą Schab duszony w kawałkach z cebulą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-duszony-w-kawalkach-z-cebula-546503.jpg)