WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2100]

Schab duszony w kawałkach z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Schab w kawałkach duszony z cebulą, natką pietruszki i koperku w sosie własnym, zabielany lekko śmietaną.

Schab duszony w kawałkach z cebulą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab duszony w kawałkach z cebulą

 

  • 0,7 kg schabu
  • 1 duża cebula
  • 1 szklanka rosołu
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 1 łyżka natki koperku
  • 1 łyżka majeranku
  • Sól, pieprz
  • Listek laurowy
  • Ziele angielskie 2 ziarna
  • 2-3 łyżki śmietany 30%
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Schab duszony w kawałkach z cebulą

ETAP 1:

Schab pokroić w kostkę i obsmażyć na oleju na rumiano. Przełożyć do garnka. Na patelni po mięsie przesmażyć pokrojoną drobno cebulę i dodać do mięsa. Wlać rosół. Jeśli płynu będzie mało dolać jeszcze trochę wody. Dodać natkę pietruszki i koperku oraz majeranek, listek i ziele angielskie. Doprawić solą i pieprzem. Dusić do miękkości.

Pod koniec duszenia dolać śmietanę. Można zagęścić mąką ziemniaczaną rozrobiona w odrobinie zimnej wody.

Schab duszony w kawałkach z cebulą
Schab uduszony z cebulą, zieleniną i śmietaną
Schab duszony w kawałkach z cebulą
Przesmazone mięso z cebulą zalane rosołem
Schab duszony w kawałkach z cebulą
Pokrojona cebula w trakcie smażenia na patelni.
Schab duszony w kawałkach z cebulą
Schab pokrojony w kostkę w trakcie smażenia.