WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1514]

Pulpety z kapustą pekińską w sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pulpeciki wieprzowe z dodatkiem posiekanej kapusty pekińskiej w słodko-ostrym sosie pachnącym curry.

Pulpety z kapustą pekińską w sosie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pulpety z kapustą pekińską w sosie

 

  • 0,5kg schabu
  • 4 liście kapusty pekińskiej
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 1 łyżeczka musztardy
  • Sól, pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka majeranku do mięsa
  • Olej do smażenia
  • 1 marchewka
  • Kawałek selera
  • Kawałek pora
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 200g ketchupu z cukinii
  • Natka koperku
  • Listek laurowy

Sposób przygotowania:

Pulpety z kapustą pekińską w sosie

ETAP 1:

Marchewkę i selera obrać i drobno pokroić. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na oleju. Pora drobno pokroić.

Warzywa wrzucić do garnka. Zalać 2 szklankami wody. Dodać koperek, listek, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz i zagotować. Dodać ketchup z cukinii pikantny z dodatkiem curry. Gotować aż warzywa będą miękkie. Zblendować na sos.

Mięso zmielić. Dodać majonez, musztardę, bułkę tartą, majeranek, sól i pieprz do smaku. liście kapusty drobno poszatkować i dodać do mięsa. Wymieszać. Formować kulki i obtaczać je w mące. Obsmażyć na oleju i wrzucić do sosu. Gotować w sosie ok. 30 minut.

Pulpety z kapustą pekińską w sosie
Pulpeciki ugotowane w sosie słodko - ostrym
Pulpety z kapustą pekińską w sosie
Obsmażone pulpeciki wrzucone do zblendowanego sosu
Pulpety z kapustą pekińską w sosie
Pulpeciki w trakcie smażenia na patelni na oleju
Pulpety z kapustą pekińską w sosie
Uformowane pulpeciki obtoczone w mące pszennej