Sposób przygotowania:
Gołąbki z kurczakiem i szpinakiem
Na kokosowym oleju podsmażamy mielone z piersi kurczaka, dodajemy szpinak, doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem - podduszamy około 10 minut.
Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie, dodajemy do kurczaka ze szpinakiem - mieszamy. Uzyskany farsz zawijamy w liście kapusty.
Gołąbki układamy w naczyniu do gotowania na parze, oprószamy sola i gotujemy przez około godzinę.
Podajemy z ulubionym sosem i rzeżuchą
Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie, dodajemy do kurczaka ze szpinakiem - mieszamy. Uzyskany farsz zawijamy w liście kapusty.
Gołąbki układamy w naczyniu do gotowania na parze, oprószamy sola i gotujemy przez około godzinę.
Podajemy z ulubionym sosem i rzeżuchą
Bartek1993