Sposób przygotowania:
Gołąbki z młodej kapusty z kurczakiem
Liście z młodej kapusty ściągamy i oparzamy po minucie we wrzątku - uwaga by się nie rozleciały. Ryz gotujemy na miękko. Piersi z kurczaka mielimy i podsmażamy doprawiając sola i pieprzem. Mieszamy ryż z mięsem z kurczaka i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
W liście zawijajmy farsz, układamy gołąbki w rondlu jeden obok drugiego. Podlewamy gołąbki bulionem, posypujemy przyprawą uniwersalna, zalewamy pomidorami krojonym z puszki i gotujemy przez około 40 minut pod przykryciem.
W liście zawijajmy farsz, układamy gołąbki w rondlu jeden obok drugiego. Podlewamy gołąbki bulionem, posypujemy przyprawą uniwersalna, zalewamy pomidorami krojonym z puszki i gotujemy przez około 40 minut pod przykryciem.