Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Gołąbki z serem i kurczakiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Gołąbki nie zawsze muszą być z ryżem lub mielonym mięsem. Od czasu do czasu można poeksperymentować i dodać coś innego

Gołąbki z serem i kurczakiem

Składniki:

Gołąbki z serem i kurczakiem

 

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki z serem i kurczakiem
Kaszę jęczmienną wsypać na wrzącą, osoloną wodę i ugotować do miękkości. Twaróg przemielić w maszynce, pieczony filet z kurczaka drobno pokroić. Kaszę wsypać do miski, dodać ser, mięso, posiekaną cebulę, roztarty z solą czosnek, śmietanę i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać. Liście z kapusty obgotować w osolonej wodzie. Na liściach ułożyć porcje farszu i zwinąć gołąbki. Włożyć do rondelka, podlać wodą, dodać przyprawę maggi i dusić pod przykryciem do miękkości kapusty.