Sposób przygotowania:
Gołąbki z mięsem w sosie szpinakowo pomidorowym
Mięso gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem ziela angielskiego i liści laurowego, Następnie mielimy wraz z cebulą. Ryż gotujemy w osolonej wodzie na sypko. Całość mieszamy doprawiając solą i pieprzem.
Kapustę oparzamy, z liści ścinamy łyko. W liście zawijamy farsz. Garnek smarujemy olejem, układamy kilka liści kapusty a następnie gołąbki - oprószam delikatnie solą i skrapiam maggi, zalewam wodą, przykrywam pozostałym liśćmi.
Gołąbki gotuję w szybkowarze około 60-70 minut. Wyłączam grzanie i zostawiam zamknięte przez 20-30 minut.
Passate pomidorową podgrzewam, doprawiamy solą pieprzem i maggi, wrzucam zamrożony szpinak i gotuję przez 10 minut aż całość się połączy. Doprawiam do smaku.
Na talerz wykładam gęsty sos, układam gołąbki. Smacznego!
Kapustę oparzamy, z liści ścinamy łyko. W liście zawijamy farsz. Garnek smarujemy olejem, układamy kilka liści kapusty a następnie gołąbki - oprószam delikatnie solą i skrapiam maggi, zalewam wodą, przykrywam pozostałym liśćmi.
Gołąbki gotuję w szybkowarze około 60-70 minut. Wyłączam grzanie i zostawiam zamknięte przez 20-30 minut.
Passate pomidorową podgrzewam, doprawiamy solą pieprzem i maggi, wrzucam zamrożony szpinak i gotuję przez 10 minut aż całość się połączy. Doprawiam do smaku.
Na talerz wykładam gęsty sos, układam gołąbki. Smacznego!