Sposób przygotowania:
Sznycelki w sosie pomidorowym
Mięso myjemy i mielimy. Bułkę moczymy w mleku i dokładnie odciskamy. Dodajemy do zmielonego mięsa razem z natką pietruszki, przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Podsmażoną na smalcu cebulką oraz jajkiem. Wszystko dokładnie wyrabiamy i doprawiamy do smaku. Formujemy sznycelki.
Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym smalcu. Sos: Cebulkę kroimy. Smażymy na rozgrzanym smalcu. Wlewamy wodę. Dodajemy liść, ziela i gotujemy na wolnym ogniu ok. 10 minut.
Następnie dodajemy przecier i gotujemy kolejne 5 minut. Na koniec zagęszczamy zawiesiną zrobioną z mąki i wody. Doprawiamy do smaku.
Usmażone sznycelki polewamy przygotowanym sosem.
Podsmażoną na smalcu cebulką oraz jajkiem. Wszystko dokładnie wyrabiamy i doprawiamy do smaku. Formujemy sznycelki.
Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym smalcu. Sos: Cebulkę kroimy. Smażymy na rozgrzanym smalcu. Wlewamy wodę. Dodajemy liść, ziela i gotujemy na wolnym ogniu ok. 10 minut.
Następnie dodajemy przecier i gotujemy kolejne 5 minut. Na koniec zagęszczamy zawiesiną zrobioną z mąki i wody. Doprawiamy do smaku.
Usmażone sznycelki polewamy przygotowanym sosem.