Sposób przygotowania:
Gołąbkowa z klopsikami
Marchew, pietruszkę , seler obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pora, kapustę siekamy.
Warzywa zalewamy 2 litrami wody dodajemy kostkę rosołową i gotujemy do miękkości.
Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Mięso doprawiamy do smaku dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, jajko wyrabiamy i formujemy małe kuleczki, obtaczamy w mące i smażymy na oleju.
Do zupy dodajemy ryż i pulpety gotujemy 10 minut.
Dodajemy koncentrat i posiekany koperek.
Warzywa zalewamy 2 litrami wody dodajemy kostkę rosołową i gotujemy do miękkości.
Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Mięso doprawiamy do smaku dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, jajko wyrabiamy i formujemy małe kuleczki, obtaczamy w mące i smażymy na oleju.
Do zupy dodajemy ryż i pulpety gotujemy 10 minut.
Dodajemy koncentrat i posiekany koperek.