Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Gołąbkowa z klopsikami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna zupa gołąbkowa przypominająca w smaku gołąbki. Zupa jest z dodatkiem ryżu i mięsnych kuleczek.

Gołąbkowa z klopsikami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gołąbkowa z klopsikami

 

  • 1 marchewka
  • 1/2 selera
  • 1 por
  • 1 pietruszka
  • 1/2 kapusty białej
  • 1 kostka rosołowa
  • 100g ryżu
  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • sól , pieprz
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
  • 1 jajko
  • mąka
  • olej
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • koperek

Sposób przygotowania:

Gołąbkowa z klopsikami
Marchew, pietruszkę , seler obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pora, kapustę siekamy.

Warzywa zalewamy 2 litrami wody dodajemy kostkę rosołową i gotujemy do miękkości.

Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Mięso doprawiamy do smaku dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, jajko wyrabiamy i formujemy małe kuleczki, obtaczamy w mące i smażymy na oleju.

Do zupy dodajemy ryż i pulpety gotujemy 10 minut.

Dodajemy koncentrat i posiekany koperek.
Gołąbkowa z klopsikami
Warzywa zalewamy 2 litrami wody dodajemy kostkę rosołową i gotujemy do miękkości
Gołąbkowa z klopsikami
Mięso doprawiamy do smaku dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę , jajko wyrabiamy i formujemy małe kuleczki, obtaczamy w mące i smażymy na oleju.
Gołąbkowa z klopsikami
Do zupy dodajemy ryż i pulpety gotujemy 10 minut
Gołąbkowa z klopsikami
Dodajemy koncentrat i posiekany koperek.

Tagi:

mięso obiad zupa