Sposób przygotowania:
Pożywna zupa gołąbkowa
Do garnka wlać wodę. Dodać przecier pomidorowy, listki laurowe,majeranek,sól i pieprz oraz pokrojoną włoszczyznę. Wszystko zagotować. W międzyczasie na patelni podsmażyć mięso mielone, krótko aby tylko zmieniło kolor.
Gdy zawartośc garnka się zagotuje dodać podsmażone mięso mielone oraz ryż i dalej gotować. Białą kapustę pokroić w grubą kostkę i również dodać do zupy. Wszystko gotować aż ryż i kapusta będą miękkie. Zupę trzeba od czasu do czasu przemieszać ponieważ jest gęsta i ryż może się przypalić.
Doprawić do smaku jeśli jeszcze potrzeba. Jeśli zupa jest zbyt gęsta należy dolać nieco wody.
Gdy zawartośc garnka się zagotuje dodać podsmażone mięso mielone oraz ryż i dalej gotować. Białą kapustę pokroić w grubą kostkę i również dodać do zupy. Wszystko gotować aż ryż i kapusta będą miękkie. Zupę trzeba od czasu do czasu przemieszać ponieważ jest gęsta i ryż może się przypalić.
Doprawić do smaku jeśli jeszcze potrzeba. Jeśli zupa jest zbyt gęsta należy dolać nieco wody.