Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 361]

Sycąca zupa buraczkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna, pełna witamin, zdrowa i treściwa zupa pełna warzyw. Wspaniale smakuje z kleksem kwaśnej śmietany.

Sycąca zupa buraczkowa

Składniki:

Sycąca zupa buraczkowa

 

Na bulion:

Dodatkowo:

Sposób przygotowania:

Sycąca zupa buraczkowa

Przygotowanie bulionu:

Sycąca zupa buraczkowa
Bulion z warzyw, porcji rosołowej i kości schabowych w trakcie gotowania

Ugotować bulion: porcję rosołową i kość schabową wrzucić do garnka. Zalać wodą, zagotować, gdy się wyszumuje zdjąć dokładnie pianę, wrzucić obraną włoszczyznę, ziele, liście laurowe, obrany czosnek i pieprz ziarnisty. Gotować 40 minut na bardzo wolnym ogniu.

Przygotowanie warzyw:

Sycąca zupa buraczkowa
Ziemniaki pokrojone w kostkę i pokrojona w plastry marchew

Bulion przecedzić. Dodać do niego pokrojoną w plastry marchewkę oraz ziemniaki pokrojone w kostkę. Pogotować 5 minut.

Kończenie zupy:

Sycąca zupa buraczkowa
Zupa buraczkowa z warzywami w trakcie gotowania

Dodać starte na tarce o dużych oczkach buraki, cytrynę, przyprawę uniwersalną, pieprz i cukier. Gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, zupę podać z kleksem śmietany.

Smacznego!