Sposób przygotowania:
Zupa gołąbkowa z ryżem
Obrane cebule kroję w kosteczkę, podsmażam na oleju. Do lekko rumianej dodaję mięso, przyprawiam i przesmażam razem. Na koniec dodaję koncentrat pomidorowy.
Suszoną włoszczyznę zalewam wodą ( około 3 l) dodaję ziarenka pieprzu, sól ( płaska łyżeczka) i pokrojoną na mniejsze kawałki kapustę, doprowadzam do wrzenia i dodaję przesmażone mięso z cebulą.
Po zagotowaniu całości wsypuję ryż. Gotuję zupę do miękkości warzyw i ryżu, około 25-30 minut.
Na koniec zupę zabielam śmietaną.
Suszoną włoszczyznę zalewam wodą ( około 3 l) dodaję ziarenka pieprzu, sól ( płaska łyżeczka) i pokrojoną na mniejsze kawałki kapustę, doprowadzam do wrzenia i dodaję przesmażone mięso z cebulą.
Po zagotowaniu całości wsypuję ryż. Gotuję zupę do miękkości warzyw i ryżu, około 25-30 minut.
Na koniec zupę zabielam śmietaną.
gosiapiotrek23
zbysiowa
Dziękuję i polecam, pyszotka :)
Igraszki Losu