SUPERPRZEPIS

Zupa gołąbkowa z ryżem

  • 3
  • zbysiowa
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 12
Zupa gołąbkowa z ryżem Więcej zdjęć (8)

Zupa z mięsem mielonym. Pyszna, syta i rozgrzewająca. Smakowała wszystkim bez wyjątku. Smakiem nie odbiega od tradycyjnych gołąbków.

Składniki:

Zupa gołąbkowa z ryżem

 

Sposób przygotowania:

Zupa gołąbkowa z ryżem
Obrane cebule kroję w kosteczkę, podsmażam na oleju. Do lekko rumianej dodaję mięso, przyprawiam i przesmażam razem. Na koniec dodaję koncentrat pomidorowy.

Suszoną włoszczyznę zalewam wodą ( około 3 l) dodaję ziarenka pieprzu, sól ( płaska łyżeczka) i pokrojoną na mniejsze kawałki kapustę, doprowadzam do wrzenia i dodaję przesmażone mięso z cebulą.

Po zagotowaniu całości wsypuję ryż. Gotuję zupę do miękkości warzyw i ryżu, około 25-30 minut.

Na koniec zupę zabielam śmietaną. 
Zupa gołąbkowa z ryżem
przygotowujemy potrzebne składniki jak mięso i warzywa
Zupa gołąbkowa z ryżem
Suszoną włoszczyznę zalewam wodą ( około 3 l)
Zupa gołąbkowa z ryżem
Obrane cebule kroję w kosteczkę, podsmażam na oleju.
Zupa gołąbkowa z ryżem
Do lekko rumianej dodaję mięso, przyprawiam i przesmażam razem
Zupa gołąbkowa z ryżem
Na koniec dodaję koncentrat pomidorowy.
Zupa gołąbkowa z ryżem
Gotuję zupę do miękkości warzyw i ryżu, około 25-30 minut.
Zupa gołąbkowa z ryżem
Na koniec zupę zabielam śmietaną.