gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Zupa warzywna z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotowaną zupę warzywną podaję jako pierwsze danie na obiad. Polecam - moje dzieci ją uwielbiają.

Zupa warzywna z mięsem

Składniki:

Zupa warzywna z mięsem

 

  • 300 gram łopatki wieprzowej
  • 1,4 litra wody
  • sól do smaku
  • przyprawa un. Kucharek
  • 100 gram fasolki szparagowej
  • kawałek białej kapusty
  • 1 kostka rosołowa
  • 3 ziemniaki
  • 1 marchewka
  • 2 liście maggi
  • 80 ml śmietanki 30%

Sposób przygotowania:

Zupa warzywna z mięsem

ETAP 1:

Zupa warzywna z mięsem
Pokrojone w kostkę mięso przekładamy do garnka i zalewamy wodą.

Łopatkę wieprzową kroimy w kostkę, zalewamy wodą i wsypujemy przyprawy do smaku. Gotujemy ok. 40 minut.

ETAP 2:

Zupa warzywna z mięsem
Przygtowujemy warzywa do zupy w czasie gdy gotuje się mięso.

Fasolę szparagową płuczemy i odcinamy końcówki, kroimy na kawałki.

Kapustę szatkujemy, obrane i opłukane ziemniaki kroimy w kostkę, aa marchewkę obieramy i trzemy na tarce. Maggi płuczemy.

ETAP 3:

Zupa warzywna z mięsem
Do gotującego się mięsa wrzucamy przygotowane warzywa.

Po 40 minutach do mięsa wrzucamy fasolkę szparagową, gotujemy ok. 5 minut, po czy wrzucamy resztę warzyw. Wszystko razem gotujemy, aż składniki zupy będą miękkie.

Doprawiamy do smaku kostką rosołową.

ETAP 4:

Zupa warzywna z mięsem
Śmietankę na koniec wlewamy do zupy by ją zabielić.

Na koniec zupę zabielamy śmietanką. Mieszamy.


Tagi:

zupa obiad