Sposób przygotowania:
Zupa pieczarkowa z serem pleśniowym i makaronem
Pieczarki oczyścić i pokroić w kostkę. Na patelni roztopić masło i wrzucić pieczarki razem podsmażyć. Pieczarki przełożyć do bulionu i zagotować. Gotować około 15 minut na mniejszym ogniu. Odlać szklankę bulionu, dodać do niego śmietanę i wymieszać.
Ser pleśniowy pokroić na mniejsze kawałki i dodać do bulionu ze śmietaną, razem zmiksować blenderem na jednolitą konsystencję bez grudek.
Zmiksowany ser ze śmietaną wlać do zupy, zagotować. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem. Natkę opłukać i osuszyć posiekać dodać do zupy i wymieszać.
Makaron ugotować według informacji na opakowaniu i podawać z zupą.
Ser pleśniowy pokroić na mniejsze kawałki i dodać do bulionu ze śmietaną, razem zmiksować blenderem na jednolitą konsystencję bez grudek.
Zmiksowany ser ze śmietaną wlać do zupy, zagotować. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem. Natkę opłukać i osuszyć posiekać dodać do zupy i wymieszać.
Makaron ugotować według informacji na opakowaniu i podawać z zupą.