Sposób przygotowania:
Zimowa zupa gołąbkowa
Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na maśle, następnie dodać por pokrojony w paseczki i chwilkę razem podsmażyć. Do garnka włożyć mięso, dodać marchew pokrojona w plasterki i pietruszkę oraz seler pokrojone w kosteczkę, dołożyć cebulę, zalać wszystko 3 litrami wody, dosypać łyżeczkę jarzynki i łyżeczkę pieprzu na małym palniku gotować do momentu, aż mięso będzie mięciutkie.
Ugotowane mięso wyjąć z garnka, i po przestudzeniu drobno pokroić, ponownie wrzucić do garnka, wsypać opłukany ryż i ponownie zagotować, następnie dodać pokrojoną w grubą kostkę kapustę i przeciśnięty przez praskę czosnek, gotować do miękkości ryżu i kapusty na koniec wlać przecier pomidorowy ( nie polecam zamiany na koncentrat nawet ten najlepszy), zagotować i doprawić do smaku solą, pieprzem prawdziwym i szczyptą cukru, przed podaniem posypać zielona pietruszką.
Ugotowane mięso wyjąć z garnka, i po przestudzeniu drobno pokroić, ponownie wrzucić do garnka, wsypać opłukany ryż i ponownie zagotować, następnie dodać pokrojoną w grubą kostkę kapustę i przeciśnięty przez praskę czosnek, gotować do miękkości ryżu i kapusty na koniec wlać przecier pomidorowy ( nie polecam zamiany na koncentrat nawet ten najlepszy), zagotować i doprawić do smaku solą, pieprzem prawdziwym i szczyptą cukru, przed podaniem posypać zielona pietruszką.