Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Gołębie z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

interesujący przepis na znajome ptaszki

Gołębie z koperkiem

Składniki:

Gołębie z koperkiem

 

  • 6 gołębi
  • 15 dag cebuli
  • 15 dag smalcu
  • 0,20 l białego wina
  • 4 dag mąki
  • pół cytryny
  • 2 pęczki kopru
  • pęczek naci pietruszki
  • szczypta cukru
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Gołębie z koperkiem
oczyszczone gołębie przepołowić wzdłuż i oddzielić mięso od kości mięso pokroić w cienkie paseczki pokrojoną drobno cebulę zrumienić na smalcu dodać mięso posiekany koperek podlać winem dusić pod przykryciem tak długo aż mięso stanie się prawie miękkie dodać posiekaną nać pietruszki trochę cukru pieprzu soli i kilka minut dusić pod przykryciem ugotowana potrawę zaprawić śmietaną zmieszaną z mąką wzbogacić smak sokiem z cytryny i jeszcze raz zagotować