iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pęczak z kurczakiem na zielono

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Smaczne zdrowe i bardzo syte danie. Pęczak z dodatkiem kawałków piersi z kurczaka do tego plasterki pieczarek . Dla koloru i zdrowotności młody szpinak . Danie na szybko jeszcze lepsze po podgrzaniu.

Pęczak z kurczakiem na zielono

Składniki:

Pęczak z kurczakiem na zielono

 

 

  • 2 piersi z kurczaka

 

 

 

  • 2 łyżki masła klarowanego

 

  • 1 cebula

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pęczak z kurczakiem na zielono
Pęczak gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Odstawiamy. Cebule i czosnek siekamy. Na jednej łyżce masła klarowanego podsmażamy cebulkę i czosnek , dodajemy pokrojonego w kosteczkę kurczaka. Smażymy. Po ok 5 min. dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki.

Szpinak siekamy i dodajemy na patelnię , chwilę smażymy. Doprawiamy solą pieprzem i paprykami do smaku. Dodajemy pęczak i jeszcze jedną łyżkę masła. Mieszamy wszystko razem , podsmażając aby smaki połączyły się.