Sposób przygotowania:
Pęczak z kurczakiem na zielono
Pęczak gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Odstawiamy. Cebule i czosnek siekamy. Na jednej łyżce masła klarowanego podsmażamy cebulkę i czosnek , dodajemy pokrojonego w kosteczkę kurczaka. Smażymy. Po ok 5 min. dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki.
Szpinak siekamy i dodajemy na patelnię , chwilę smażymy. Doprawiamy solą pieprzem i paprykami do smaku. Dodajemy pęczak i jeszcze jedną łyżkę masła. Mieszamy wszystko razem , podsmażając aby smaki połączyły się.
Szpinak siekamy i dodajemy na patelnię , chwilę smażymy. Doprawiamy solą pieprzem i paprykami do smaku. Dodajemy pęczak i jeszcze jedną łyżkę masła. Mieszamy wszystko razem , podsmażając aby smaki połączyły się.