eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Golonka indycze Eli nadziewane młodą kapustą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Golonki z indyka nadziewane młodą kapustą. Golonki obsmażone i później zapieczone w piekarniku z cebulą i czosnkiem.

Golonka indycze Eli nadziewane młodą kapustą

Składniki:

Golonka indycze Eli nadziewane młodą kapustą

mięso

  • 3 golonki indycze

składniki marynaty

  • 10 łyżek oleju
  • 2 łyżki sosu teriyaki
  • 1 łyżka przyprawy do drobiu
  • 1 łyżka czosnku granulowanego
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • odrobina papryki ostrej

pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

Golonka indycze Eli nadziewane młodą kapustą

przygotowanie marynaty

Golonka indycze Eli nadziewane młodą kapustą
Przygotować przyprawę do drobiu, czosnek i obie papryki.

Przygotować suche składniki marynaty: papryki, czosnek granulowany i przyprawę do drobiu.

przygotowanie marynaty cd

Golonka indycze Eli nadziewane młodą kapustą
Przygotować mokre składniki :sos teriyaki i olej.

Przygotować mokre składniki marynaty : olej i sos teriyaki.

przygotowanie marynaty cd

Golonka indycze Eli nadziewane młodą kapustą
Składniki suche i mokre marynaty wymieszać.

Wymieszać razem składniki marynaty mokre i suche.

przygotowanie golonek

Golonka indycze Eli nadziewane młodą kapustą
Opłukane golonki osuszyć papierowym ręcznikiem.

Golonki z indyka opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem.

przygotowanie golonek cd

Golonka indycze Eli nadziewane młodą kapustą

Z golonek usunąć kości i ścięgna.

przygotowanie golonek cd

Golonka indycze Eli nadziewane młodą kapustą

Mięso zalać marynatą i włożyć do lodówki na cztery godziny.

przygotowanie pozostałych składników

Golonka indycze Eli nadziewane młodą kapustą

Cebule obrać i pokroić w kostkę.

przygotowanie pozostałych składników cd

Golonka indycze Eli nadziewane młodą kapustą

Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.

przygotowanie pozostałych składników cd

Golonka indycze Eli nadziewane młodą kapustą

Przygotować 12 łyżek młodej kapusty z pieczarkami.

przygotowanie golonek cd

Golonka indycze Eli nadziewane młodą kapustą

Golonki wyjąć i oczyścić z zalewy.

przygotowanie golonek cd

Golonka indycze Eli nadziewane młodą kapustą

W miejsce po kościach w golonkach nałożyć kapustę.

przygotowanie golonek cd

Golonka indycze Eli nadziewane młodą kapustą

Golonka obsmażyć na oleju zlanym z marynaty najpierw od strony farszu i później ze wszystkich stron.

Przełożyć golonki do naczynia do zapiekania farszem do dołu.

Cebulę i czosnek usmażyć na tłuszczu z obsmażania golonek i dodać do naczynia razem z marynatą.

przygotowanie golonek cd

Golonka indycze Eli nadziewane młodą kapustą

Podlać golonki wodą i piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C przez około 60 minut.

Co jakiś czas polewać golonki powstałym sosem.

Gotowe golonki wyjąć. Powstały sos zmiksować. Smacznego!


Tagi:

dania mięso