katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Młoda kapusta z kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczna młoda kapusta to numer pierwszy w kuchni na początku lata. Pyszna wzbogacona dodatkami i pyszna bez nich.

Młoda kapusta z kiełbasą

Składniki:

Młoda kapusta z kiełbasą

 

  • kapusta młoda 1 główka średnia
  • swojska kiełbasa ok 40 dag
  • cebula 1 szt
  • koncentrat pomidorowy ok 1 słoiczek
  • sól
  • pieprz
  • liść laurowy
  • maka
  • cukier
  • ocet albo kwasek cytrynowy

Sposób przygotowania:

Młoda kapusta z kiełbasą
Kapustę obieramy z wierzchnich liści i szatkujemy. Wkładamy do garnka, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Cebulę kroimy w piórka, rumienimy na rozgrzanym tłuszczu i dodajemy do kapusty. Wszystko solimy, dodajemy liść laurowy i gotujemy. Kiełbasę kroimy w kostkę i obsmażamy, oprószamy mąką, dobrze mieszamy i dodajemy do kapusty. Do smaku doprawiamy koncentratem i pozostałymi przyprawami. Gotujemy do miękkości.