Sposób przygotowania:
Omlet z młodą kapustą
Kapustę młodą szatkuje,zalewam niedużą ilościom wody i gotuje nie za długo aby nie rozgotować.
Następnie odcedzam na sicie z nadmiaru wody, przekładam ponownie do garnka doprawiam solą,pieprzem lekko skrapiam octem i cukrem,doprawiam do smaku przyprawą uniwersalną.
Boczek wędzony kroje i podsmażam na patelni wraz z obraną pokrojoną cebulką oraz z obranymi startymi na tarce (grube oczka) pieczarkami.
Dodaje do kapusty i jeszcze chwile podsmażam razem.
Jajka roztrzepuje w kubku.
Kapustę przekładam na rozgrzaną patelnie, zmniejszam ogień wlewam rozbełtane jajka i smażę na wolnym ogniu do całkowitego ścięcia jajek.
Omlet po ścięciu jajek obracam na druga strunę podsmażam ponownie.
Podaje polewając ketchupem.
Powiem że pychotka,nawet nie przypuszczałam że będzie taki smaczny.
Następnie odcedzam na sicie z nadmiaru wody, przekładam ponownie do garnka doprawiam solą,pieprzem lekko skrapiam octem i cukrem,doprawiam do smaku przyprawą uniwersalną.
Boczek wędzony kroje i podsmażam na patelni wraz z obraną pokrojoną cebulką oraz z obranymi startymi na tarce (grube oczka) pieczarkami.
Dodaje do kapusty i jeszcze chwile podsmażam razem.
Jajka roztrzepuje w kubku.
Kapustę przekładam na rozgrzaną patelnie, zmniejszam ogień wlewam rozbełtane jajka i smażę na wolnym ogniu do całkowitego ścięcia jajek.
Omlet po ścięciu jajek obracam na druga strunę podsmażam ponownie.
Podaje polewając ketchupem.
Powiem że pychotka,nawet nie przypuszczałam że będzie taki smaczny.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Wyszedł smaczny.;)