Sposób przygotowania:
Golonka pieczona w sosie sojowym i piwie
Sos sojowy, piwo i bulion wymieszać z cukrem, cienkimi plasterkami obranego imbiru i czosnku oraz grubo posiekanym chilli.
Powstała zalewą zalać golonki i pozostawić w lodówce na przynajmniej 24h a najlepiej dwa dni. W tym czasie kilkukrotnie obracać golonki aby równomiernie się zamarynowały. Mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia i przykryć pokrywką.
Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni C przez 1,5h. Odkryć mięso i piec jeszcze przez 30 minut lub do uzyskania ulubionego stopnia wypieczenia. Serwować z zapiekaną kapustą i ziemniakami/pyzami.
Powstała zalewą zalać golonki i pozostawić w lodówce na przynajmniej 24h a najlepiej dwa dni. W tym czasie kilkukrotnie obracać golonki aby równomiernie się zamarynowały. Mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia i przykryć pokrywką.
Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni C przez 1,5h. Odkryć mięso i piec jeszcze przez 30 minut lub do uzyskania ulubionego stopnia wypieczenia. Serwować z zapiekaną kapustą i ziemniakami/pyzami.