Sposób przygotowania:
Rolada z boczku z kiełbasą i jajkamiETAP 1:
Z boczku odcinam skórę nie jest potrzebna,
Boczek nacinam, chodzi o to żeby z jednego płatu zrobić jeszcze większy, nacinam nie do końca żeby uzyskać jeden płat. Sole, pieprze posypuję papryką czerwoną odstawiam na 30 minut .
ETAP 2:
Jajka smażę na maśle klarowanym, sole, pieprzę i studzę.
ETAP 3:
Na boczku układam, jajecznicę, na to kiełbasę i zwijam ciasno w roladę od krótszego boku. Związuję sznurkiem.
ETAP 4:
Przekładam do patelni głębokiej i przesmażam z każdej strony na maśle a potem przekładam do piekarnika nagrzanego i piekę w temp 180 stopni 1,5 godziny. Od czasu do czasu przekładam, podlewam wodą i sokami które wytworzyła.
niezły kąsek
Magdalena88
marcinka