Sposób przygotowania:
Ziołowa szynka pieczona w rękawie
Szynkę opłukać, osuszyć. Umieścić ją w wysokim naczyniu. Wsypać przyprawy, dobrze posolić, wlać olej. Wszystko wtrzeć dokładnie w szynkę z każdej strony, by była w "ziołowej" skorupce. Ząbki czosnku obrać, przekroić na dwie części i powbijać w mięso.
Umieścić w rękawie do pieczenia. Zawiązać po bokach tak, by jej mocno nie ścisnąć. Włożyć do lodówki na całą noc. Na drugi dzień nagrzać piekarnik do 190*C i piec ok. 2h.
20 minut przed końcem przeciąć rękaw, by szynka lekko się przypiekła. W trakcie pieczenia warto, chociaż raz obrócić szynkę
Umieścić w rękawie do pieczenia. Zawiązać po bokach tak, by jej mocno nie ścisnąć. Włożyć do lodówki na całą noc. Na drugi dzień nagrzać piekarnik do 190*C i piec ok. 2h.
20 minut przed końcem przeciąć rękaw, by szynka lekko się przypiekła. W trakcie pieczenia warto, chociaż raz obrócić szynkę