aniagdynia

aniagdynia

Starszy Kucharz
[Przepisów: 20]

Golonka w piwie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna zapiekana golonka w piwie.

Golonka w piwie

Składniki:

Golonka w piwie

 

  • golonki, 0.5 l jasnego piwa, sol, pieprz, lisc laurowy, ziele angielskie, ziola prowansalskie, czosnek.

Sposób przygotowania:

Golonka w piwie
Golonki myjemy, opalamy z włosków. Nacinamy skore w kilku miejscach, w nacięcia wkladamy kawałeczki czosnku. Golonke nacieramy przyprawami i odstawiamy do lodowki – ja odstawiam na około 12 godzin. Golonke przekladamy do rekawa dopieczenia i zapiekamy około 1 godzinki w piekarniku w temperaturze 200 stopni. Nastepnie do brytfanki wlewamy piwko, dodajemy golonke i pieczemy jeszcze około 30 minut.