Sposób przygotowania:
Golonka w piwie 2
Golonki umyć, usunąć włosy i włożyć do garnka z wrzątkiem, liśćmi laurowymi, zielem, 1 łyżką wegety. Gotować ok. 1 godz. 30 min. Często sprawdzać, czy woda przykrywa golonki.
W dużym rondlu rozgrzać oliwę i wrzucić startą marchew, pietruszkę , seler, posiekaną cebulę, pora, liście laurowe, ziele wegetę , / włożyć 1 część warzyw / na to ułożyć gorące wyjęte z wody golonki i przykryć drugą częścią warzyw. Wszystko zalać piwem i odstawić na 1 dobę.
Drugiego dniadusić golonki ponownie ok. 1 godziny, Wyparowany sos uzupełniać drugą butelka piwa. Przy końcu duszenia odkryć pokrywkę pozwalając na odparowanie piwa w celu uzyskania gęstej konsystencji całości. Jeżeli golonki są bardzo miękkie odstawiamy z ognia, dodajemy koncentrat pomidorowy, Delikatnie mieszamy i podgrzewamy jeszcze ok. 10 min.
W dużym rondlu rozgrzać oliwę i wrzucić startą marchew, pietruszkę , seler, posiekaną cebulę, pora, liście laurowe, ziele wegetę , / włożyć 1 część warzyw / na to ułożyć gorące wyjęte z wody golonki i przykryć drugą częścią warzyw. Wszystko zalać piwem i odstawić na 1 dobę.
Drugiego dniadusić golonki ponownie ok. 1 godziny, Wyparowany sos uzupełniać drugą butelka piwa. Przy końcu duszenia odkryć pokrywkę pozwalając na odparowanie piwa w celu uzyskania gęstej konsystencji całości. Jeżeli golonki są bardzo miękkie odstawiamy z ognia, dodajemy koncentrat pomidorowy, Delikatnie mieszamy i podgrzewamy jeszcze ok. 10 min.