Sposób przygotowania:
Golonka z szybkowara
Golonki umyć i usunąć ewentualne resztki sierści.
Do szybkowara wrzucić obrane i umyte warzywa oraz przyprawy.
Nalać wodę, zamknąć szybkowar i nastawić do gotowania.
Golonki gotować około 60 minut w zależności od wielkości golonek.
Po tym czasie ostrożnie za pomocą specjalnej końcówki zmniejszyć ciśnienie w szybkowarze.
Odkręcić pokrętło pokrywki i wyjąć golonki.
Podawać np. z pieczywem i chrzanem lub musztardą.
Wywar możemy wykorzystać do zupy lub sosu.
Do szybkowara wrzucić obrane i umyte warzywa oraz przyprawy.
Nalać wodę, zamknąć szybkowar i nastawić do gotowania.
Golonki gotować około 60 minut w zależności od wielkości golonek.
Po tym czasie ostrożnie za pomocą specjalnej końcówki zmniejszyć ciśnienie w szybkowarze.
Odkręcić pokrętło pokrywki i wyjąć golonki.
Podawać np. z pieczywem i chrzanem lub musztardą.
Wywar możemy wykorzystać do zupy lub sosu.
gusia1000