Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Pieczony łosoś z mango

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Łosoś dobrze komponuje się z owocami. Ja podałam go z mango z dodatkiem sosu sojowego i pikantnych przypraw.

Pieczony łosoś z mango

Składniki:

Pieczony łosoś z mango

 

Sposób przygotowania:

Pieczony łosoś z mango

ETAP 1:

Pieczony łosoś z mango
Łososia oprószamy solą i pieczemy w folii

Rybę opłukujemy, osuszamy, pozbawiamy ości, zeskrobujemy łuski. Łososia oprószamy z obu stron solą i nacieramy drobniutko posiekanym czosnkiem.

Rybę owijamy folią aluminiową i pieczemy w 200 st. C przez 20-25 minut.

ETAP 2:

Pieczony łosoś z mango
W międzyczasie przygotowujemy sos z mango

W międzyczasie przygotowujemy sos. Mango obieramy i kroimy w kostkę, umieszczamy w garnuszku. Dodajemy sos sojowy, pieprz, chili i imbir. Podgrzewamy przez kilka minut.

Łososia podajemy z otrzymanym sosem i ulubionymi dodatkami.


Tagi:

dania ryby