Sposób przygotowania:
Pieczone golonki indycze
Do dużego kubka wlać sos sojowy, ocet winny i olej. Dodać miód, na koniec dodać musztardę (użyłam dwóch: Dijon i rosyjskiej), wymieszać dokładnie.
Golonki oczyścić, umyć dokładnie i osuszyć. Włożyć do worka do pieczenia.
Wlać marynatę i dokładnie wmasować w mięso, także pod skórkę. Worek zamknąć i wstawić do lodówki na całą dobę, kilka razy obracając mięso w międzyczasie.
Po tym czasie worek z golonkami ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wstawić do piekarnika. Piec ok godziny w 180 stopniach, rozciąć worek i piec jeszcze 30 minut w 200 stopniach.
Golonki podawać z ziemniakami z koperkiem i surówką.
Golonki oczyścić, umyć dokładnie i osuszyć. Włożyć do worka do pieczenia.
Wlać marynatę i dokładnie wmasować w mięso, także pod skórkę. Worek zamknąć i wstawić do lodówki na całą dobę, kilka razy obracając mięso w międzyczasie.
Po tym czasie worek z golonkami ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wstawić do piekarnika. Piec ok godziny w 180 stopniach, rozciąć worek i piec jeszcze 30 minut w 200 stopniach.
Golonki podawać z ziemniakami z koperkiem i surówką.