Sposób przygotowania:
Goleń indycza we francuskim sosie cebulowym
Z wody, soli, cukru, wina i przypraw przygotuj marynatę i zalej nią golonki, mięso odstaw na dwa dni do lodówki.
Po tym czasie wyjmij golonki z zalewy i przełóż je do rękawa kuchennego, całość wstaw do piekarnika i piecz 2 godziny w 100 stopniach.
W miedzy czasie przygotuj sos, na maśle podsmaż posiekaną cebulkę a kiedy się zeszkli podlej ją winem i dodaj zioła, po kilku minutach kiedy alkohol odparuje dodaj śmietankę, musztardę i prażoną cebulkę, jeżeli sos jest za gesty rozrzedź go płynem z pieczenia mięsa.
Upieczone golonki polej gorącym sosem i posyp prażoną cebulką.
Po tym czasie wyjmij golonki z zalewy i przełóż je do rękawa kuchennego, całość wstaw do piekarnika i piecz 2 godziny w 100 stopniach.
W miedzy czasie przygotuj sos, na maśle podsmaż posiekaną cebulkę a kiedy się zeszkli podlej ją winem i dodaj zioła, po kilku minutach kiedy alkohol odparuje dodaj śmietankę, musztardę i prażoną cebulkę, jeżeli sos jest za gesty rozrzedź go płynem z pieczenia mięsa.
Upieczone golonki polej gorącym sosem i posyp prażoną cebulką.