Sposób przygotowania:
Golonki indycze Eli potrójnie paprykoweprzygotowanie dodatków
Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.
przygotowanie dodatków cd
Na talerzyk wysypać paprykę słodką, wędzoną i ostrą oraz przyprawę do kurczaka.
przygotowanie golonek
Golonki indycze opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem.
przygotowanie golonek cd
W rondlu rozgrzać olej i obsmażyć mięso ze wszystkich stron.
przygotowanie golonek cd
Do golonek dodać cebulę, czosnek, przyprawy i razem jeszcze smażyć aż cebula zmięknie.
przygotowanie golonek cd
Po usmażeniu podlać mięso wodą i dusić aż będzie miękkie.
przygotowanie golonek cd
Gotowe golonki wyjąć z sosu. Powstały sos zmiksować. Smacznego!
Ja podałam golonki z kluskami śląskimi i białą kapustą inaczej gotowaną.