eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Golonki indycze Eli potrójnie paprykowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przygotowałam duszone golonki z trzema paprykami : słodką, ostrą i wędzoną. Mięsko i sos wyszły pyszne.

Golonki indycze Eli potrójnie paprykowe

Składniki:

Golonki indycze Eli potrójnie paprykowe

mięso

  • 3 golonki indycze

dodatki

przyprawy

  • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
  • 1.5 łyżki słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka słodkiej wędzonej papryki
  • ostra papryka do smaku

Sposób przygotowania:

Golonki indycze Eli potrójnie paprykowe

przygotowanie dodatków

Golonki indycze Eli potrójnie paprykowe
Obraną cebulę pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę.

Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.

przygotowanie dodatków cd

Golonki indycze Eli potrójnie paprykowe
Przygotować wszystkie papryki i przyprawę do kurczaka.

Na talerzyk wysypać paprykę słodką, wędzoną i ostrą oraz przyprawę do kurczaka.

przygotowanie golonek

Golonki indycze Eli potrójnie paprykowe
Opłukane golonki indycze osuszyć papierowym ręcznikiem.

Golonki indycze opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem.

przygotowanie golonek cd

Golonki indycze Eli potrójnie paprykowe
Golonki indycze obsmażyć na rozgrzanym oleju.

W rondlu rozgrzać olej i obsmażyć mięso ze wszystkich stron.

przygotowanie golonek cd

Golonki indycze Eli potrójnie paprykowe

Do golonek dodać cebulę, czosnek, przyprawy i razem jeszcze smażyć aż cebula zmięknie.

przygotowanie golonek cd

Golonki indycze Eli potrójnie paprykowe

Po usmażeniu podlać mięso wodą i dusić aż będzie miękkie.

przygotowanie golonek cd

Golonki indycze Eli potrójnie paprykowe

Gotowe golonki wyjąć z sosu. Powstały sos zmiksować. Smacznego!

Ja podałam golonki z kluskami śląskimi i białą kapustą inaczej gotowaną.