Sposób przygotowania:
Spaghetti z krewetkami i chorizoETAP 1:
Paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę.
Chorizo kroimy w półplasterki.
Krewetki pozbawiamy skorupek.
Na patelni rozgrzewamy masło. Smażymy na nim cebulę i paprykę. Gdy papryka zmięknie, dodajemy czosnek
i krewetki.
Smażymy, aż krewetki będą różowe. Dodajemy ostrą i słodką paprykę mieloną, sól i pieprz.
ETAP 2:
Dodajemy passatę pomidorową i chorizo. Podgrzewamy kilka minut. Doprawiamy do smaku.
ETAP 3:
W międzyczasie gotujemy makaron. Makaron odcedzamy i łączymy z sosem, mieszamy.
Każdą porcję spaghetti posypujemy startym parmezanem.