Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Spaghetti z krewetkami i chorizo

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatne krewetki i pikantne chorizo tworzą świetne połączenie smakowe. Danie powstaje bardzo szybko i jest naprawdę proste.

Spaghetti z krewetkami i chorizo

Składniki:

Spaghetti z krewetkami i chorizo

 

  • 250 g krewetek black tiger
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 1 duży ząbek czosnku
  • pętko chorizo
  • 250 ml passaty pomidorowej
  • makaron spaghetti
  • sól
  • pieprz
  • ostra papryka mielona
  • słodka papryka mielona
  • łyżka masła
  • starty parmezan

Sposób przygotowania:

Spaghetti z krewetkami i chorizo

ETAP 1:

Spaghetti z krewetkami o chorizo
Na rozgrzanym maśle smażymy cebulę, paprykę i krewetki.

Paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę.

Chorizo kroimy w półplasterki.

Krewetki pozbawiamy skorupek.

Na patelni rozgrzewamy masło. Smażymy na nim cebulę i paprykę. Gdy papryka zmięknie, dodajemy czosnek
i krewetki.

Smażymy, aż krewetki będą różowe. Dodajemy ostrą i słodką paprykę mieloną, sól i pieprz.

ETAP 2:

Spaghetti z krewetkami o chorizo
Dodajemy chorizo i passatę pomidorową. Sos doprawiamy do smaku.

Dodajemy passatę pomidorową i chorizo. Podgrzewamy kilka minut. Doprawiamy do smaku.

ETAP 3:

Spaghetti z krewetkami o chorizo
Sos łączymy z ugotowanym makaronem spaghetti

W międzyczasie gotujemy makaron. Makaron odcedzamy i łączymy z sosem, mieszamy.

Każdą porcję spaghetti posypujemy startym parmezanem.