Sposób przygotowania:
Gorące banany w cieście z konfiturą
Z składników ciasta robimy gładkie, gęste ciasto naleśnikowe, w którym zanurzamy banany pokrojone na 4 części (raz kroimy wzdłuż, a drugi raz w poprzek). Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Gorące banany układamy na talerzu. Podajemy z gałką lodów i konfiturą z malin. Dodatkowo możemy opróczyć deser cukrem pudrem.
![Gorące banany w cieście z konfiturą Gorące banany w cieście z konfiturą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gorace-banany-w-ciescie-z-konfitura-99748.jpg)
![Gorące banany w cieście z konfiturą Gorące banany w cieście z konfiturą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gorace-banany-w-ciescie-z-konfitura-99749.jpg)