PaniMISIOWA

PaniMISIOWA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Gorące banany w cieście z konfiturą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Przepis na konkurs z konfiturą Polska Róża

Gorące banany w cieście z konfiturą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gorące banany w cieście z konfiturą

 

 

  • CIASTO:
  • ½ szklanki maki
  • 1 jajko
  • 1 płaska łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 szczypta soli
  • ½ szklanki mleka
  • przyprawy: cynamon, kardamon, utarte goździki wg uznania

 

  • Olej do smażenia
  • Lody waniliowe
  • Konfitura z malin niskosłodzona Polska Róża

Sposób przygotowania:

Gorące banany w cieście z konfiturą
Z składników ciasta robimy gładkie, gęste ciasto naleśnikowe, w którym zanurzamy banany pokrojone na 4 części (raz kroimy wzdłuż, a drugi raz w poprzek). Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Gorące banany układamy na talerzu. Podajemy z gałką lodów i konfiturą z malin. Dodatkowo możemy opróczyć deser cukrem pudrem.
Gorące banany w cieście z konfiturą
Każdego banana kroimy na 4 części (raz wzdłuż, raz w poprzek).
Gorące banany w cieście z konfiturą
Ciasto do maczania bananów możemy przyprawić ulubionymi przyprawami.