Sposób przygotowania:
Góralska kwaśnica
Żeberka pokroić na mniejsze kawałki, dodać lekko pokrojoną kapustę, warzywa w kostkę, liść i ziele angielskie. Zalać wszystko wodą i gotować na wolnym ogniu do miękkości. Kiedy żeberka będą odchodzić, ugotować w oddzielnym garnku ziemniaki pokrojone w kostkę.
Przyrządzić z masła i mąki jasną zasmażkę, rozprowadzić ją odrobiną ostudzonej wody spod ziemniaków i wlać do garnka zagotowując. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podawać z odcedzonymi ziemniakami
Przyrządzić z masła i mąki jasną zasmażkę, rozprowadzić ją odrobiną ostudzonej wody spod ziemniaków i wlać do garnka zagotowując. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podawać z odcedzonymi ziemniakami
ewaelzbieta