gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Gotowana kalarepa polana bułką tartą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak przyrządzona kalarepa świetnie nadaje się jako dodatek do obiadu.

Gotowana kalarepa polana bułką tartą

Składniki:

Gotowana kalarepa polana bułką tartą

 

Sposób przygotowania:

Gotowana kalarepa polana bułką tartą
Od kalarepy odcinamy liście i obieramy ją. Następnie obraną kalarepę kroimy w grubsze plastry i płuczemy. Plastry wkładamy do garnka, zalewamy wodą, wsypujemy sól (około 1 płaska łyżka) i gotujemy do miękkości. Odcedzamy. Masło roztapiamy w małym garnuszku, wsypujemy bułkę tartą i chwilę podsmażamy mieszając. Podsmażoną bułką tartą polewamy kalarepę.

Tagi:

tarta kalarepa