Sposób przygotowania:
Zupa ogórkowa z kalarepą i papryką
Ćwiartki z kurczaka zalewamy wodą i gotujemy do miękkości z dodatkiem liści laurowych, ziela angielskiego oraz soli.
W międzyczasie oczyszczamy wszystkie warzywa i kroimy je w kostkę.
Ugotowane mięso wyjmujemy z wywaru i wrzucamy do garnka ziemniaki oraz marchewkę. Gotujemy 5 minut.
Dodajemy kalarepkę oraz paprykę i gotujemy 15 minut.
Ogórki ścieramy na tarce jarzynowej i wrzucamy je do garnka.
Dodajemy śmietanę i gotujemy jeszcze przez chwilę.
Zdejmujemy z palnika i dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku pieprzem.
W międzyczasie oczyszczamy wszystkie warzywa i kroimy je w kostkę.
Ugotowane mięso wyjmujemy z wywaru i wrzucamy do garnka ziemniaki oraz marchewkę. Gotujemy 5 minut.
Dodajemy kalarepkę oraz paprykę i gotujemy 15 minut.
Ogórki ścieramy na tarce jarzynowej i wrzucamy je do garnka.
Dodajemy śmietanę i gotujemy jeszcze przez chwilę.
Zdejmujemy z palnika i dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku pieprzem.