Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1047]

Zupa ogórkowa z kalarepą i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczna i pożywna zupa ogórkowa wzbogacona papryką oraz kalarepką, ugotowana na wywarze drobiowym.

Zupa ogórkowa z kalarepą i papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa ogórkowa z kalarepą i papryką

 

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa z kalarepą i papryką
Ćwiartki z kurczaka zalewamy wodą i gotujemy do miękkości z dodatkiem liści laurowych, ziela angielskiego oraz soli.

W międzyczasie oczyszczamy wszystkie warzywa i kroimy je w kostkę.

Ugotowane mięso wyjmujemy z wywaru i wrzucamy do garnka ziemniaki oraz marchewkę. Gotujemy 5 minut.

Dodajemy kalarepkę oraz paprykę i gotujemy 15 minut.

Ogórki ścieramy na tarce jarzynowej i wrzucamy je do garnka.

Dodajemy śmietanę i gotujemy jeszcze przez chwilę.

Zdejmujemy z palnika i dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku pieprzem.
Zupa ogórkowa z kalarepą i papryką
Ćwiartki z kurczaka zalewamy wodą i gotujemy do miękkości z dodatkiem liści laurowych, ziela angielskiego oraz soli.
Zupa ogórkowa z kalarepą i papryką
W międzyczasie oczyszczamy wszystkie warzywa i kroimy je w kostkę.
Zupa ogórkowa z kalarepą i papryką
Ogórki ścieramy na tarce jarzynowej i wrzucamy je do garnka.
Zupa ogórkowa z kalarepą i papryką
Ogórki wrzucamy do garnka dopiero wtedy, gdy warzywa są już miękkie.